Sorry, your browser does not support JavaScript! Van Boxtel Volkel (VBV) • Elektro & Kunststof
 
1 2 3 4
http://wowslider.com/ by WOWSlider.com v8.7

Luchtwassers

 

Een luchtwasser van VBV

VBV bouwde haar eerste biologische luchtwasser in 1986.  Dit was ver voor luchtwassers een prominente plaats kregen in de agrarische sector. Door de loop der tijd is het ontwerp van de luchtwassers veelvuldig geoptimaliseerd. De optimalisatie van de luchtwassers gaat vandaag de dag door.  Om dit te realiseren coöpereert VBV met genoegen met diverse landelijke projecten en werkt nauw samen met HAS Hogeschool.


Rendement Chemische biologische

Wat is een biologische luchtwasser?

Een luchtwasser is zoals de naam doet vermoeden een installatie die lucht reinigt. Deze is bedoeld om één of meerdere (schadelijke) stoffen uit lucht te wassen. Alle luchtwassers zijn gebouwd volgens het principe van absorptie (opname  in een vloeistof).

 

De term biologische wasser heeft betrekking op een luchtwasinstallatie met de eigenschappen waarin micro-organismen gedijen. Deze micro-organismen consumeren de desbetreffende verontreiniging in het water. In biologische luchtwassers bedoeld voor de intensive veehouderij is deze verontreiniging voornamelijk ammoniak. Daarnaast worden ook geurcomponenten (vluchtige organische stoffen) en fijn stof uit de lucht gewassen.

 

Biologische luchtwasser 

Een biologische luchtwasser heeft als voornaamste voordelen ten opzichte van een chemische luchtwasser dat deze luchtwasser geen toevoegingsmiddelen behoeft, geur componenten beter worden geabsorbeerd en geen schade aan de directe omgeving wordt veroorzaakt.

 

Chemische luchtwasser

Chemische luchtwassers hebben als voordeel dat het zogenaamde “Plug en Play” installaties zijn. Dit houdt in dat de luchtwasser na installatie direct op volledige capaciteit functioneert. Daarnaast kan door de toevoeging van zuur, de concentratie van stikstofbindingen in de wasvloeistof vele malen hoger oplopen.

 

Unit-bouw of bouwkundig?

Luchtwassers komen voor in allerlei vormen en maten. Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor unit(s) en / of een bouwkundige wasser. Beiden hebben individuele voor-en nadelen. Deze eigenschappen en hun belang zijn echter per situatie afhankelijk. U kan hierbij denken aan bouwkundige en technische mogelijkheden, vergunningkaders en natuurlijk het esthetische resultaat. Al met al luistert VBV naar uw wensen en vormt tezamen met u de meest economisch en technisch gunstige mogelijkheid middels één of meerdere adviezen.

 

Alle luchtwassers van VBV worden volledig op maat ontwikkeld. Indien mogelijk worden de onderdelen zo veel mogelijk intern voorbereid (prefab). Hierdoor wordt de totale bouwtijd gereduceerd. Vervolgens wordt de wasser door VBV-personeel geïnstalleerd. Hierdoor hoeven geen derden worden ingehuurd.

 

Van boxtel Kunststof

Kunststof Luchtwasser


Ruim 30 jaar ervaring!

Het is geen woord overdreven, ervaring in kunststof, elektra en klimaat is binnen VBV volop aanwezig. Tezamen met ervaring en aangetrokken kennis in biologie vormen deze vakgebieden de exacte ingrediënten benodigd voor het bouwen van dé luchtwasser, geoptimaliseerd voor uw onderneming.

 

Eén aanspreekpunt

Zoals eerder genoemd worden alle werkzaamheden voor uw luchtwasser door VBV uitgevoerd. Dit kan ook voor uw gehele elektra- en klimaatinstallatie gelden. Deze keuze brengt naast een zeer ervaren elektra en klimaat installateur, ook de mogelijkheid uw klimaat te optimaliseren, een aanspreekpunt minder en kunnen natuurlijk de totale bouwkosten worden gereduceerd!

 

Klik om te sluiten...
Kunststof Van Boxtel Volkel