Sorry, your browser does not support JavaScript! Van Boxtel Volkel (VBV) • Elektro & Kunststof
 
1 2 3 4
http://wowslider.com/ by WOWSlider.com v8.7

Biogas Industrie

 

Biogas, een duurzame energiebron

Door vergisting van biomassa ontstaat biogas. Biomassa is een verzamelnaam voor uiteenlopende materialen en stoffen, zowel plantaardig als dierlijk, bestemd voor energieopwekking.
De mest en co-producten worden via pompen en versnijders aangevoerd naar de menger.
De vaste co-producten worden via een zogenaamde “Walking floor” aangevoerd. De biomassa in de menger wordt opgewarmd en hier ontstaat al het eerste biogas. Vanuit de menger wordt het biomassa naar één van de fermentoren getransporteerd voor verdere vergisting. Het ontstane biogas wordt naar de warmtekrachtkoppeling geleid. Dit is een generator die het biogas omzet naar groene stroom en warmte.

 

Automatisering biogasinstallatie

VBE automatiseert het volledige productieproces van een biogasinstallatie. Door middel van het Scada pakket Siemens WinCC wordt het proces aangestuurd en gevisualiseerd. De operator heeft een compleet (klant gespecificeerd) overzicht van het gehele proces. Door middel van verschillende opnemers wordt bijvoorbeeld de inhoud van een silo of bunker gemeten, maar ook gassen en temperaturen. Hierop worden alle kleppen, pompen, mengers en vijzels automatisch aangestuurd. Het systeem registreert alle meetwaardes en slaat deze op, zodat ze ook later geraadpleegd kunnen worden. Verder bestaat de mogelijkheid om volledig op handbediening over te schakelen.

 

Klik om te sluiten...
Kunststof Van Boxtel Volkel